&nbspWaldeck Pyrmontkade 882, 2518 JT Den Haag &nbspinfo@gitaarschoolvdgiessen.nl

Selecteer de taal

&nbsp&nbsp
Van klassiek tot metal

Klassiek
Jazz
Pop
Rock
Metal
Blues
Singer-songwriter
Elektronische muziek
....ook andere stijlen

Gitaar, Basgitaar, Drums, Ukelele, Keyboard.

Klassiek Gitaar

Wie aan klassiek gitaar spel denkt, denkt aan Andrés Segovia, de man die de gitaar naar de concertpodia bracht in de twintigste eeuw. Recuerdos de la Alhambra; het Concierto de Aranjuez; Bach fuga's. Ingetogen klassieke stukken van Fernando Sor of Giuilliani en vurige spaanse muziek van Tarréga en Augustin Barrios. Al twee eeuwen lang weet de gitaar met zijn veelheid aan klanken het concertpubliek te verbazen. De grote Frederic Chopin zei: “Niets is mooier dan het geluid van een gitaar.”

De gitaar heeft een grote rol gespeeld in de moderne popmuziek, maar voor iedereen die zich interesseert in die andere kant van de gitaar, geven wij klassiek les. Hierbij wordt gewerkt aan de nodige techniek, zodat de leerling een mooie toon ontwikkelt en vaardig wordt op het instrument. Daarnaast wordt er gewerkt aan de muzikaliteit: dynamiek, het opbouwen van muzikale zinnen, het onderscheiden van verschillende stemmen in polyfone muziek. 

Het leertraject wordt met de leerling afgestemd, zodat er een duidelijk en haalbaar doel gesteld wordt om naartoe te werken. Op verzoek zijn alle gangbare methodes beschikbaar. Het is mogelijk om eerst vanuit tabulatuur te werken, zolang het lezen van notenschrift een belemmering vormt, zodat er zo snel mogelijk muziek gemaakt kan worden. De lessen worden in privé vorm en bij voldoende belangstelling ook als groepsles aangeboden.

Jazz Gitaar

Voor iedereen die verder wil gaan dan de eenvoudige akkoorden waaruit popmuziek is opgebouwd, is het goed om zich in de jazz en dus ook de jazz gitaar te verdiepen. Uitgebreide akkoordenschema's vol septiem- en none-akkoorden, waarover naar hartenlust geïmproviseerd kan worden. Van de gipsy-jazz van Django Reinhardt tot Wes Montgomery en Pat Metheny, allemaal hebben ze hun eigen sound, dat ontstaat door de verschillende licks en riffs waaruit zij hun solo's opbouwen. 

Met het spelen van jazz gaat een compleet nieuwe wereld voor de gitarist open. Het is al snel mogelijk om het jazz-geluid te ontwikkelen door op de juiste manier akkoorden aan elkaar te verbinden, maar ook op de lange baan blijft jazz uitdagend. Verschillende toonladders, nieuwe riffs, techniek en souplesse, er is altijd iets om aan te werken. 

Onze leraren zijn ervaren gitaristen, die de leerling kunnen begeleiden in het zoeken naar hun eigen geluid. Samen met de leerling wordt er een leerplan opgesteld, zodat duidelijk is waar in het jaar naartoe gewerkt zal worden. Op verzoek zijn alle gangbare methodes beschikbaar. De lessen worden in privé vorm en bij voldoende belangstelling ook als groepsles aangeboden.

Rock Gitaar

Was 1954 het jaar dat de Rock-'n-roll werd geboren, met muzikanten als de Drifters en Elvis Presley? Zijn The Beatles de grootste vernieuwers ooit geweest in de muziekgeschiedenis? En heeft dat allemaal nog iets te maken met Green Day en Coldplay?

Rock is een breed genre, waarbinnen iedereen zijn eigen voor- en afkeuren heeft. De lessen rock gitaar worden om de muzieksmaak van de leerling heen opgebouwd, zodat er veel bekende nummers voorbij zullen komen. Daarnaast zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan het spelen van riffs en het soleren. Hierbij komen verschillende technieken aan bod, allemaal aan de hand van bestaande muziek, zodat de lessen niet vervallen tot een droge techniekoefening.

We werken direct vanuit tabulatuur, zodat er direct in de eerste lessen al muziek gemaakt kan worden. De lessen worden in privé vorm en als groepsles aangeboden. Ook op steelstring en Spaanse gitaar kan er bij ons gerockt worden.

Basgitaar


Gevorderden


Speel je al een aantal jaren? Val je in herhaling? Ben je toe aan verbetering en dus verandering?

Het komt vaak voor dat na een aantal jaren speelplezier een plafond wordt bereikt: een speler merkt dat er geen vooruitgang wordt geboekt. Wil je dat doorbreken dan ben je aan het goede adres. Door samen met je docent leerdoelen te formuleren en een lesplan op te stellen kun je doelgericht te werk gaan. Zo kun je jezelf verbeteren en blijven ontwikkelen.

F-sleutelMethodiek


Uitgangspunt op onze school is "speel met plezier". De toegepaste methodiek wordt mede bepaald door de leerling. Het spelen van zelf meegebrachte muziekstukken aangevuld met les in stijlen, theorie en ritmiek is een krachtige methode. Zo wordt niet alleen repertoire opgebouwd maar doet een leerling ook kennis op over het systeem achter de muziek. Op deze manier blijven de lessen interessant en leerzaam en wordt een stevige basis gelegd voor een verdere muzikale carrière.

Uiteraard is het mogelijk te kiezen voor een vaste methode met behulp van een boek en cd. Hiermee kan de focus -al dan niet tijdelijk- op een specifieke artiest, stijl of techniek worden gelegd.

Ritmiek


Aangezien de basgitaar niet alleen harmonisch maar ook zeer ritmisch van aard is wordt in de basles de nodige aandacht besteed aan ritmiek. Door middel van oefeningen en specifieke muziekstukken worden de beginselen van de ritmiek bijgebracht en ontwikkeld de leerling een gevoel voor timing. Lange noten, korte noten, shuffle of "recht", een bassist moet van alle markten thuis zijn.

Ondersteunende activiteiten

Bandcoaching


De basgitaar heeft een begeleidend karakter en is daarom altijd onderdeel van een groter geheel: spelen met anderen legt de ware aard van de basgitaar bloot. Op de gitaarschool bieden we de mogelijkheid van bandcoaching waarbij je -onder begeleiding- met anderen muziek maakt. Lees hier meer over bandcoaching...

Voorspeel avonden


Een aantal keren per jaar organiseren we een voorspeelavond. Op een podium kunnen leerlingen een muziekstuk spelen voor publiek. Een aantal weken van tevoren vragen we de leerling of hij/zij wil meedoen. De basgitaarlessen voorafgaand aan de voorspeelavond worden gebruikt ter voorbereiding van deze uitvoering. Zo leert de leerling een muziekstuk voor te bereiden en wordt podiumervaring opgedaan.

Repertoirelijst

Hieronder een greep uit de repertoirelijst, deze wordt wekelijks aangevuld:

Titel    Artiest
Roxanne    The Police
Otherside    The Red Hot Chili Peppers
One night with you    Elvis Presley
Born under a bad sign    Albert King
The Spy    The Doors
Coldplay    Yellow
All my loving    The Beatles
Time is running out    Muse
Scar Tissue    The Red Hot Chili Peppers
Purple Haze    Jimi Hendrix
Hump de Bump    The Red Hot Chili Peppers
Can't stop    The Red Hot Chili Peppers
People Say    The Meters
Reapers    Muse
...    ...


Lesvormen

De basgitaarlessen worden gegeven in Den Haag, zowel privéles als groeples (max. 2). In overleg wekelijks of om de twee weken. De lessen worden gegeven in naar keuze Nederlands- of Engelstalig.

Vragen? 

Neem contact op via 070 392 08 09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij nemen graag de tijd om u goed voor te lichten.

Drums

Beginners

Vanaf de eerste tel achter het drumstel bij onze drumles in Den Haag, verdiept de leerling zich in hoe de drums en drummers zich ontwikkeld hebben in de loop der jaren! Denk hierbij dus aan verschillende stijlen, zo krijgt de leerling een brede kennis en kan er uiteindelijk makkelijk(er) in een band gespeeld worden! Door een cominatie van oefeningen en het spelen van liedjes wordt het instrument op muzikale- en speelse wijze eigen gemaakt. Het opbouwen en herhalen van repertoire legt een basis voor verdere ontwikkeling.

Gevorderden

Ook als ervaren drummer kan je hier terecht, dus stel; technisch kom je niet meer verder, je valt in herhaling of je weet niet hoe je die ene groove met overtuiging kan spelen, dan zal samen met onze drumdocent een plan van aanpak gemaakt worden en zorgen we er voor dat de juiste schroeven aangedraaid zullen worden!

Methodiek


Uitgangspunt op onze school is "speel met plezier". De toegepaste methodiek wordt mede bepaald door de leerling. Het spelen van zelf meegebrachte muziekstukken aangevuld met les in stijlen, theorie en ritmiek is een krachtige methode. Zo wordt niet alleen repertoire opgebouwd maar doet een leerling ook kennis op over het systeem achter de muziek. Op deze manier blijven de lessen interessant en leerzaam en wordt een stevige basis gelegd voor een verdere muzikale carrière.

Uiteraard is het mogelijk te kiezen voor een vaste methode met behulp van een boek en cd. Hiermee kan de focus -al dan niet tijdelijk- op een specifieke artiest, stijl of techniek worden gelegd.

Ritmiek


Drums zijn natuurlijk puur ritmisch, vandaar dat we door middel van oefeningen en specifieke muziekstukken de leerling een gevoel voor timing laten ontwikkelen. Of je nou liever een shuffle speelt of recht aan door wilt hameren, het belangrijkste is weten wanneer je naar een ander ritme moet wisselen, maar nog belangerijker; wanneer niet!

Ondersteunende activiteiten

Bandcoaching


De drummer heeft een begeleidend karakter en is daarom altijd onderdeel van een groter geheel: spelen met anderen legt de ware aard van de drums bloot. Op de muziekschool bieden we de mogelijkheid van bandcoaching waarbij je -onder begeleiding- met anderen muziek maakt lees hier meer over bandcoaching..

Voorspeel avonden


Een aantal keren per jaar organiseren we een voorspeelavond. Op een podium kunnen leerlingen een muziekstuk spelen voor publiek. Een aantal weken van tevoren vragen we de leerling of hij/zij wil meedoen. De drumlessen voorafgaand aan de voorspeelavond worden gebruikt ter voorbereiding van deze uitvoering. Zo leert de leerling een muziekstuk voor te bereiden en wordt podiumervaring opgedaan.

Docenten

De drumlessen worden gegeven door Ravian de Ruig, drummer van meerdere bands waaronder Piñata, Tumbleweed en Cockney's World of Elastic Snakes en meer.

Ravian heeft als drummer al meerdere internationale tours en optredens gehad in Madeira, Aruba, Curacao, Spanje en meer. Verder produceert hij muziek en geeft hij ook bandcoaching.

http://pinatamusic.nl/

https://www.youtube.com/watch?v=aGxaOTKAgyk

https://www.youtube.com/watch?v=epXa84Y-Q98

https://www.youtube.com/watch?v=JDAG-SOPM1c

Lesvormen De drumlessen worden gegeven in Den Haag, zowel privéles als groeples (max. 2). In overleg wekelijks of om de week(1 keer per 2 weken). De lessen worden gegeven in naar keuze Nederlands- of Engelstalig.

Vragen?

Neem contact op via 070 392 08 09 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wij nemen graag de tijd om u goed voor te lichten.

Ukelele,

Sinds kort wordt de ukelele weer veel gebruikt in de popmuziek. Denk aan de band Train met hun nummer Soul Sister, of Jason Mraz met I'm Yours. De scherpe klank van de ukelele is direct herkenbaar, wat het zo leuk maakt om het instrument te leren bespelen.

Het is gemakkelijk om de basisakkoorden te leren van de vier snaren die in de meeste nummers worden gebruikt. Maar ook meer ontwikkelde ukelelespelers kunnen veel leren, hoe zit het met Bach of fingerstyle popmelodieën, het is allemaal mogelijk om op een ukelele te spelen. Bovendien is het een instrument dat door zijn formaat makkelijk mee te nemen is op vakantie.


Feedback

Keyboardalternatetext

Copyright © 1985- Gitaarschool vd Giessen


cookie instellingen
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-T9KC4BSY2H');
We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.