fbpx
Waldeck Pyrmontkade 882
2518 JT Den Haag
070 3920809
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebookpagina van Gitaarschool René van der Giessen Youtube kanaal van Gitaarschool René van der Giessen  

Het waren de slaven die als eerste de blues zongen. Zij wisten dat muziek een goed middel is om de ellende in je leven voor even te vergeten. Tijdens het katoenplukken zongen ze over een herhalend schema van twaalf maten, wat later een belangrijk basisschema zou worden in de blues. Dit schema werkte zelfs zo goed dat het ook in de popmuziek overgenomen werd. De invloed gaat ver: muzikanten als Eric Clapton, Elvis Presley en The Doors baseerden hun muziek op de blues. Ook iedereen die zich in jazz wil interesseren, doet er goed aan eerst blues onder de knie te krijgen. Veel jazz-standards zijn een ingewikkelde vorm van de twelve bar blues. 

Met het leren van blues gitaar, komt natuurlijk ook improvisatie aan bod. Onze docenten nemen je bij de hand zodat je langzaamaan vertrouwd raakt met pentatonische toonladder, de blue note en het aanleren van jouw eigen licks. Veel luisteren naar de klassiekers kan nu al direct: Chuck Berry, B.B. King of Robert Johnson. Iedere gitarist heeft zijn eigen sound en stijl, die een combinatie is van de gitaar die hij gebruikt en de verschillende licks waarmee hij zijn solo opbouwt. Een ritmegevoel aanleren is minstens even belangrijk, en daarom zullen we in de les vooral veel muziek maken.

Het programma wordt volledig afgestemd op de muzieksmaak van de leerling. We werken direct vanuit tabulatuur, zodat er zo snel mogelijk muziek gemaakt kan worden. De lessen worden in privévorm en als groepsles aangeboden.